<body>
Saturday, October 31, 2009



tumpah so air yumuskodai tumminaljaniya siappetirbiakhir

sangat tidak senonoh apabila memulakan entry dgn lagu hindustan..sila lemparkan coklat..jgan lmparkan batu sbb batu x boleh makan..sgt mlas untuk mengupdate new entry..tapi jelez bila tgk org update entry 2 kali shari or tiap2 hari...tulis2
harap2 boleh taip entry seminit sekali..boleh ke?mesty korang akn menyampah dan melemparkn taik kelwar ke arah daku..hahahanganga
contoh entry ditaip setiap minit:
"tadi aku g berak..lepas 2 aku terkentut..bau die sgt wangi..mcm perfume lindsay lohan"pinkskull

korang nk aku post entry begitu..hahaha...o.k memg agk tidak senonoh tapi i2 memg kebenaran yg hakiki lagi suci dan murni...smile
hari ni aku berkobar2 nk taip entry sebb monkey grease aku da kembali..ary 2 die ilang..maybe die g menuntut ilmu sbb skunk die pulang dgn grease fire..aku sgt bangga

tadi lepas bangun tido selak2 buku memory yg lama2 tibe2 terjumpa one picture yg bt aku gelak sgt2 sampai x ingt dunia...it juz a beautiful memory...luv

ha???knpe..gase pelik ke?actually gamba ni mase kt umah lama,..umah sewa before politeknik siap kna stay kt sini dulu..time 2 umah sewa memg tade..so trpakse pindah dkt sini..umah sewa 2 kt kampung datz y ade kambing...dulu aku selalu main kejar2 ngan kambing,,
one day aku penah lompaat ats kambing n dudk ats die mcm naek kuda 2..hahaha...
aku taw sgt tidak senonoh..kambing 2 menjerit2 minx dilepaskn...tapi time 2 bau bdan aku sejibik mcm kambing..korang nk bau ke?pegy bt style mcm aku..lpas 2 cium bdan korang..sure menakjubkan..kalah minyak wangi onedrop perfumes.jimat sikit blanja..hahahalembu

n time aku duk si2 dulu aku msih di darjah 2..ade satu budak lelaki ni..namenye ridzwan aku msih ingt sampai skunk..die mint aku..always everyday die tpon rumah aku...memg kalo dlm sehary 2 aku tataw bpe kali die tpon aku..memg x larat nkm angkt tepon...aku tataw mne die dpt numb tpon rumah aku.so now da lost contacts tataw die kt ceruk mane...yg aku taw die pendek dari aku..boygirl


gamba ni pulak aku pnah gadoh dgn abg aku sbb die kate aku yg tangkap gamba ni.pdahal yg tgah kejar kambi ng 2 aku la..giler bebeno..maybe die tkut bpak aku marah..datz time kteowg terjumpe kamera yg penuh dgn kodak agycamera3...so apelagy mcm2 ar bt..bnyk aksi...nk upload tapi sgt lambt..so mcm melemahkn smgt je..

so smpi si2 je kot..memg da x lart nk type lagy..pinggang sgt skit sbb mengalami kereputan,....ha...skunk ni ujan memg lebt glew kt sini...panasn ary ni da blik kmpung.
.anta nenek...homen now fyi bnyk da gejala tntang awan bentuk allah..matahari dikelilngi pelangi...maybe dunia nk kiamat da kot..walllahuallam..



beruanglari lari..lari..lari...selamat datang wahai novemberhello


&& hearts,♥;11:23 PM



Thursday, October 22, 2009







bnyk sgt hello nye...asslammualaikum ya maulana anta habibi...
khaifahaluka/khaifahaluki?
aiya...da lame x speaking arab..mkin hary..mkin lupe da...bnyk mkan semut kot
aiseh..tetbe rindu dkt kawan2 dekat perak...
lupe nk angkut dieowg skali bwak kt dungun..
actually post kali ni juz nk cte the last days time kt perak..siyes memg da lama nk cite..
tapi bru ade mood nk post...kalo x post ni terperuk dkt dalam otak je...

last days 2 memg berendam dgn air mata je..
habis cair mekap aku...hahaha memg mcm pilu gler...mcm dalm mimpi je nk pindah..tapi salah aku jgak..gatai sgt mulut ckp nk pindah..kan bpak aku da bwak pegy sini..mujur x bwak pegy ceruk ulu mane..kang kawan dgn makluk dlm utan jela..eh bertuah jgak kan=.='

o.k the last days 2 memg hbiskn masa dgn roby je...smpai petang kteowg bersama..sbb petg 2 ade kelas arab...so decided x mo blik rumah..kat rumah pon ade activity angkat barang n jamuan..but x nk membazir masa...

time kat sek 2 asyik ngis je...smbil keluar semua air...the first time ngis mcm 2...
n den hbis klas blik dgn uda..bpak die anta...
n de last day ary 2 jmpe uda,g sek ngan uda n sume la...
rindu wei..

x bnyk gamba pon capture...3 je..

ni dgn uda..tgok mata uda 2..mngis smpai bngkak mata....nyampah aku tgok pic ni..gedik smcm je..bajet ayu la 2..ni dgn ayai...merangkap kepada adik uda..memg close dgn budak ni..siyes suke gaduh dgn die..eh ayai ko x boleh buli aku da kan.hahahani kat sek..gamba ni nmpk gelp..mata pon x nmpk..biarkn je...

the saddest part x dpt jumpe syawal..die ade bola..bola lbih penting dary aku..harap maklum la...memg kuciwa,kecewa mcm2 la..pdahl datz nite leh jmpe lagy..rumah pon ats rumah aku je...die malu kot..nver mind...


so the end..

p/s:x rety nk download adobe photoshop..aishhh


&& hearts,♥;10:16 PM



Monday, October 12, 2009







sila sertakan.pisau,parang,garpu tapi lebih afdal gune ridsect..
ala bukan ape takut nyamuk ade je..yelah sediakan payung sebelum hujan..
maklumlah sekrang kt trengganu always ujan..


sudah lame tidak mengupdate blog..saya pergi berperang..untuk mengalahkn semut2 dkat dalam rumah saya.,..padan muka kau semut..aku meng!!
bukan berperang dgn semut..dgn kertas je...atas dasr pmr yg membunuh separuh otak..tapi x mati sebb ade kuasa mcm dalam cite transformers...wachaaaaaa!!!!!

o.k ary ni sgt boleh melompat dkt tgah2 jalan sbb pmr sudah tamat bagy calon2 menantu pmr..
saya ulang skali lagy...sudah tamat..ahaha..kpada budak2 spm slamt berjuang lah ye..
bukan riak...cume suke jesalah ke nk senyum lebar skit?


tak lah..x gembira..sedih je..
(cakap gupe nk kna mkan tendangan jackie chan)


risau n gementar mau tunggu keputusan sbb ade msalh mase mnjawab kertas paper bi 2..saya mereput..erti kate lain sesungut seggugut..eh kaum lelaki..x taw?bt2 taw je..tanya mak kamu la..,.

8

masih ingt x entry yg saye cte pasl atok saya?
x taw? sini..

pada 27.9.2009 pkul tidak pasti..atok saya da tak de..maksudnye sudah mnggal..mungkin amt berat kot..sbb ni first time khilangan orang yg kte syg atau pon ahli keluarga yg terdekat..
pnyakit die masa mnggal masih tidak tahu lagy....ary 2 first n last saya cium atok saya walaupon pada hakikatnya saya takut..pasni tade lagy nk bagi duit bila saya blik kmpung..tak boleh nk tgak atok saya glak n senyum..x bleh nk salam die bile blik kmpung n tak de lagy suara nye yg lantang n macho 2...saya rindu atok saya..moge rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan di tempat org yg beriman..

al fatihah
atok n nenek..pasangn pling romantikpernah berjanji sehidup semati di depn kami..tapi i2 hanya kngan..syg mereka...moge nenk tabah o.k..


membebel sekejap:boleh mkan maggy,mkan jajan lagy nk mkan ape ye?ha lpas ni boleh on9 smpai com da nk pecah,boleh main lompat2 dkt depan rumah sambil owg melihat dgn mata sebelah..tapi berdebar2 nk tggu keputusan..excited lebih..

Labels:



&& hearts,♥;8:23 PM










♥ Profile



salam.....seorang wanita diterbitkan daripada rusuk lelaki, bukan dekat kepala untuk dijunjungi,bukan dekat bahu untuk membebani,bukan dekat lengan untuk dijulangi, bukan dekat jari untuk disakiti , bukan dekat pinggul untuk dihenyaki, bukan dekat lutut untuk ditindahi, bukan dekat kaki untuk ditunggangi, tetapi dekat pelusuk hati untuk dimulia, disayangi, dan dicintai
rindu bertaut.....janji termentrai......ukhwah terjalin......cinta hakiki bertaut......cinta pada yang menyangimu.....sesungguhnye cinta itu sentiasa memberi...
ms.fb.fs.twitter:fyfah94@yahoo.com

♥ Contact


hello kalau dah follow tolong bagitahu di shoutmix,akan follow kamu balik


♥ Tagboard


korang sorry kalau lmbt rep cmment..fyfah sbuk sgt2..masa x brapa bnyk..thanx ye:)

ShoutMix chat widget



♥ nuff


p/s:nuff fyfah memg suka tido..sila click f5:)


♥ Credits


Designer: CandyGirl
Inspirations : Eggiines
Backgrounds : Lovecandied
Cursors: Lovelycore
Others: Ms. SockPuppet