<body>
Tuesday, December 2, 2008



kowang post kali ni bnyk pengajarnnye..bce la...

rupa2nye ad crita kalau kita lwatkn smbhyang kita.,.@sembahjika berpuasa amlan kita trus kepadanya,tapi jika sembahyang ada posmen pula utk hantar amaln kita kpadanye.kisahnye..
setiap kita ada maliakat,malaikat yg hantar amln smayang kta pada ilahi untuk smpaiknamln kita,melalui tol2 di setiap lapisan langit,dimana setiap pnjaga tol,kroni malaikat jge..

jika sembahyang di awal wak2 tolnye"free"sekatan tol tiada"jem"
malaikat trus smpaikn amaln pada than untuk dinilaikn.tapi..jika smbhyang di akhir wak2 tolnye free jge..tpi sekatannye..masyaallah..
di langit pertama,pnjaga tol mrahkn posmen kita,knpe lewat poskn amalan kita,merayu rayu posmen malaikt kita mnta diberi laluan..tetapi?penjaga langit pertama tdak hairan,dicampakkan amalan lewat sembahyang tadi ke bumi,maka.....
jatuh berderai?dikutip semula oleh mlaikt posmen kita,satu persatu dikutip sambil merayu untuk ke lapisan lgit ke dua..

dilangit kedua,samalah juga,bebelan malaikat kerana lewat hantar amalan,merayu lagi kawan kita tak dipedulinya..lalu dilemparkan amaln lwat smbahyang kita tdi jatuh berderai lagi..dikutip lgi stu persatu amlan kita..untuk disrahkn amaln kita kpada tuhan..

dilangit ke3,la?kna basuh lgi malaikat posmen kita.knpa lewat hantar amlan tersebt.tiada kompromi,trus dbling amaln kita,jatuh berderai amlan kta,tak ade nilai?dan tiada lagi dikutip dirayu..

maka..tak sampailah amln kta kpda allah,seolah2 kta x smbahyng jge..bersedialah kta mnenrima pembalasannya..tak di dunia di akhirat pula,hilang duit,hati risau,hlang tender ditolak,ujian bertimpa2..ish?tak berbaloikn kita buat amal,tapi tak smpai...dahlah tu takde nilai kna azab lagi nant..

ya allah!!!!ampunkan kami kerana lalai!sesungguhnye engkau maha pengampun lagi maha penyayang,jadikan hati kami suka smbahyang di awal wakt,gawatkn hati kami selagi kami tak segerakan,biarlah kami gawat di dunia,agar kami tdak gawat lagi di akhirat..amin!!!!!



&& hearts,♥;12:15 AM










♥ Profile



salam.....seorang wanita diterbitkan daripada rusuk lelaki, bukan dekat kepala untuk dijunjungi,bukan dekat bahu untuk membebani,bukan dekat lengan untuk dijulangi, bukan dekat jari untuk disakiti , bukan dekat pinggul untuk dihenyaki, bukan dekat lutut untuk ditindahi, bukan dekat kaki untuk ditunggangi, tetapi dekat pelusuk hati untuk dimulia, disayangi, dan dicintai
rindu bertaut.....janji termentrai......ukhwah terjalin......cinta hakiki bertaut......cinta pada yang menyangimu.....sesungguhnye cinta itu sentiasa memberi...
ms.fb.fs.twitter:fyfah94@yahoo.com

♥ Contact


hello kalau dah follow tolong bagitahu di shoutmix,akan follow kamu balik


♥ Tagboard


korang sorry kalau lmbt rep cmment..fyfah sbuk sgt2..masa x brapa bnyk..thanx ye:)

ShoutMix chat widget



♥ nuff


p/s:nuff fyfah memg suka tido..sila click f5:)


♥ Credits


Designer: CandyGirl
Inspirations : Eggiines
Backgrounds : Lovecandied
Cursors: Lovelycore
Others: Ms. SockPuppet